Derfor vælger jeg økologisk vaskemiddel

Artikler

Der findes mange slags vaskemiddel, og det kan være svært at vælge, når man står nede i supermarkedet eller handler på nettet. Hvis det sidste er tilfældet, og du gerne vil have miljøvenligt og økologisk vaskemiddel til din tøjvask så besøg GreenTown

 

Hvad for et vaskemiddel, skal jeg vælge?

Jeg har før i tiden tænkt, at det ikke havde den store betydning, hvad jeg skulle vælge af vaskemiddel. Det er trods alt bare vaskemiddel, der forsvinder efter at have gjort mit tøj rent. Generelt er tøjvask lidt en sur tjans i mit hoved. Men selvom jeg synes, at det ikke er fedt, så behøver det ikke at gå ud over mig selv, mine kære og heller ikke miljøet.

Opdagelsen af miljøvenlig og økologisk vaskemiddel 

Det betød endnu mindre for mig, hvad for et vaskemiddel, der blev brugt, da jeg boede hjemme og min mor vaskede mit tøj. Det kom dog til at betyde mere, da jeg en dag talte med min mor om netop det med valg af vaskemiddel. Jeg fortalte hende, at det tøj, jeg havde fået i gave af min mormor var begyndt at kradse, efter jeg havde vasket det nogle gange. Hun fortalte så, at det muligvis var noget dårligt vaskemiddel, jeg brugte – noget billigt skrammel, kaldte hun det. Det lød rigtigt nok og derfor blev jeg tvunget til nu at tage stilling til vaskemiddel, og det er jeg glad for, at jeg gjorde. Jeg overvejede også sæbebær og vaskenødder, der også findes i økologiske varianter, men jeg kom frem til at almindeligt vaskemiddel var lige så godt for mig. Jeg opdagede hvert fald, at der er andre fordele ved at bruge økologisk vaskemiddel, da det f.eks. er miljøvenligt. 

 

Fordele ved økologisk vaskemiddel, som jeg ikke tænkte over

Den største fordel ved, at jeg nu bruger naturlige og økologiske vaskemidler til alt mit tøj er selvfølgelig, at min hud har det bedre, og mit tøj ikke kradser. Når et vaskemiddel er økologisk er det nemlig også ofte allergivenligt, og det kan min hud og min bedre halvdels hud nemlig godt lide. 

En anden stor fordel, som jeg senere er blevet opmærksom på er den miljøvenlige del af vaskemidlet. Det giver måske sig selv for nogle, men jeg er glad og tilfreds ved tanken om, at det vaskemiddel, jeg bruger, ikke indeholder en masse dårlige kemikalier, der ryger gennem min vaskemaskine og ned i afløbet. Det er ikke fedt at tænke på, at jeg engang har været med til at forurene grundvandet og miljøet med unaturlige kemikalier. Derfor har min samvittighed det meget bedre nu, hvor jeg er skiftet til at bruge miljøvenligt og økologisk vaskemiddel til al min tøjvask.