Miljøvenlige computere? Jeps, Circular computing er svaret

Artikler

Klimaet er øverst på dagsordenen rundt omkring i det politiske landskab over hele verdenen. Derfor skal alle føle et vist ansvar, for at tage sin del af tørnen. Dette kan dog være svært i et liv, hvor der oftest er fart på, og hvor mange nødvendige ydelser desværre medfølger et stort klimaaftryk.

Dog kan små ting også gøre en stor forskel på den lange bane. Tage cyklen fremfor bilen på arbejde, indføre en kødfri dag til aftensmad eller droppe sugerør lavet af plastik. Alt sammen er skridt på vejen mod en grønnere fremtid.

Et punkt i hverdagen, som muligvis kan være svær at se med klima-brillerne på er det elektroniske. Computere, telefoner, tablets m.m. som er en fast bestanddel af de fleste husstande.

Kan den digitale verden optimeres til at blive klimavenlig?

Dog er der sket meget på klimafronten indenfor den elektroniske verden de seneste år. Med tech-udviklingen sideløbende med fokusset på klima er disse to ting nu begyndt at blive forenet.

Det er nu muligt i langt højere grad end tidligere at købe brugt elektronik, som er blevet gennemgået af teknikere. Så spares der penge, men kvaliteten er stadig godkendt. Endnu bedre end det er Circular Computing.

Gennem Circular Computing bliver gamle og ødelagte computere reproduceret. De skilles altså ad i dele, og der skabes en helt ny computer. Det sikrer altså ikke bare et ok resultat, men et produkt, som er på højde med andre helt nye computere. Materialerne er bare genbrugsmaterialer, som dermed forurener væsentligt mindre.

Læs mere om dette geniale koncept her. Her findes alt info omkring processerne, samt her findes priser mv. på de reproducerede produkter.

God service og lav klimabelastning

Det er altså muligt at leve en grøn livsstil, samtidig med at eje og betjene en computer eller andre elektroniske devices. Dette har måske før været en stor klimaudgift i husholdningen, og dermed kommer der en gevaldig nedgang i klimabudgettet, hvis Circular Computing vælges.

Selvom materialerne er genbrugte er der ingen nedgang i kvaliteten på service og garanti, som kan sidestilles med alle andre ordninger fra almene elektronikforhandlere.

Siden tilbyder også en lang række andre services, så der er mulighed for at få repareret allerede købt elektronik, få et Office-abonnement eller modtage telefonisk IT-support. Alt kan hjælpe med at forlænge elektronikkens levetid, hvilket i sidste ende er den mest bæredygtige løsning.

Jo længere den enkelte ting lever og fungerer, jo mindre forbrug er der på nyt. Sådan sænkes produktionen på fabrikkerne, og fremtiden bliver en lille smule grønnere. Dette er dog ikke altid muligt.

Investér i grøn elektronik for planetens skyld

Når der skal ny elektronik til i husholdningen er det værd at investere i en grøn løsning. Både på den korte og den lange bane.

Således kan de næste generationer nyde godt af jorden længe endnu, men samtidig følge det teknologiske udvikling, som ikke ser ud til at falde i fart ude i fremtiden.

Med Circular Computing og udnyttelse af de allerede eksisterende ressourcer ser fremtiden lys ud.